• Vanaf €15 Klarna afrekenen mogelijk!
 • Peg Dolls, edelsteen sieraden, woondecoratie en meer, uit 40 kleine bedrijven!
 • 06 36 36 60 75
 • Ook verzending naar België!
 • Vanaf €15 Klarna afrekenen mogelijk!
 • Peg Dolls, edelsteen sieraden, woondecoratie en meer, uit 40 kleine bedrijven!
 • 06 36 36 60 75
 • Ook verzending naar België!

Propolis lipbalsem, hydraterend, ontstekingsremmend, natuurlijk product

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Een heerlijke lippenbalsem gemaakt van pure ingrediënten. Een weldaad voor je lippen en niet schadelijk.

Ingrediënten: bijenwas, cacaoboter en kokosolie

De lipbalsem kan eventueel opgehaald worden in Kortenhoef.

Als u kiest voor ophalen, zal Monique contact met u opnemen.

Propolis lipbalsem is een natuurlijk verzorgingsproduct dat propolis bevat, een stof die door bijen wordt geproduceerd om de bijenkorf te beschermen tegen ziekten en bacteriën. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om hun lippen te verzorgen en te beschermen tegen uitdroging en schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zon en koude. De lipbalsem bevat ook voedende ingrediënten zoals bijenwas, cacaoboter en kokosolie, die de lippen hydrateren en verzachten. Door de natuurlijke ingrediënten is het product geschikt voor mensen met gevoelige lippen.


Propolis: De natuurlijke kracht van bijen voor gezondheid

Propolis is een fascinerende en waardevolle stof die wordt geproduceerd door bijen. Het speelt een essentiële rol in het bijenvolk en biedt ook tal van voordelen voor de menselijke gezondheid. Laten we eens dieper ingaan op de werking van propolis.

Wat is propolis?

Propolis, ook wel bijenlijm genoemd, is een kleverige substantie die bijen verzamelen van knoppen, boomschors en andere planten. Ze gebruiken het om hun bijenkorf te beschermen tegen indringers en om gaten en kieren te dichten. Hierdoor wordt de korf afgesloten van externe bedreigingen zoals bacteriën en schimmels.

Samenstelling van propolis:

Propolis is een complexe mix van harsen, bijenwas, etherische oliën en pollen. Het bevat ook een verscheidenheid aan bioactieve stoffen, waaronder flavonoïden, fenolzuren, vitamines en mineralen. Deze samenstelling maakt propolis tot een krachtige natuurlijke stof.

Gezondheidsvoordelen van propolis:

 1. Antibacterieel en antiviraal: Propolis heeft sterke antimicrobiële eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van bacteriën, virussen en schimmels. Het wordt vaak gebruikt om keel- en mondinfecties te behandelen.
 2. Ontstekingsremmend: De ontstekingsremmende eigenschappen van propolis kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat gunstig is voor aandoeningen zoals artritis.
 3. Immuunversterking: Propolis kan het immuunsysteem ondersteunen door de activiteit van immuuncellen te stimuleren, wat helpt bij de verdediging tegen ziekten.
 4. Wondgenezing: Het gebruik van propolis op wonden kan de genezing versnellen en infecties voorkomen vanwege de antibacteriële eigenschappen.
 5. Huidverzorging: Propolis wordt vaak toegevoegd aan cosmetische producten vanwege zijn huidverzorgende eigenschappen. Het kan helpen bij acne, huidirritaties en het bevorderen van een gezonde teint.

Hoe propolis te gebruiken:

Propolis is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tincturen, capsules, zalven en zelfs als kauwtabletten. De juiste dosering kan variëren afhankelijk van het beoogde gebruik en individuele behoeften, dus het is raadzaam om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voor advies.

Hoewel propolis tal van voordelen biedt, is het belangrijk op te merken dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor bijenproducten, dus voorzichtigheid is geboden. Desalniettemin is propolis een boeiende natuurlijke stof met een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde en wordt het nog steeds bestudeerd voor zijn potentieel als een waardevol gezondheidsmiddel.