• Vanaf €15 Klarna afrekenen mogelijk!
 • Verschillende winkels onder 1 dak!
 • 06 36 36 60 75
 • Ook verzending naar België!
 • Vanaf €15 Klarna afrekenen mogelijk!
 • Verschillende winkels onder 1 dak!
 • 06 36 36 60 75
 • Ook verzending naar België!

Bijenwas, bijenproduct, lokale imkerij

€ 7,50
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Gezuiverde bijenwas. Geschikt voor het maken van bijenwas kaarsen en/of voor het maken van je eigen zalf.

Bevat vitamine A en ontstekingsremmende eigenschappen.

De bijenwas is gegoten in handige blokjes van ongeveer 10 gram.

Gewicht: 300 gram

De bijenwas kan eventueel opgehaald worden in Kortenhoef.

Als u kiest voor ophalen, zal Monique contact met u opnemen.


Bijenwas is een natuurlijk product dat wordt geproduceerd door bijen. Het wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals kaarsen maken, cosmetica, meubelwas, voedselverpakkingen en medicijnen. Bijenwas heeft antimicrobiële eigenschappen en kan helpen bij het genezen van wonden. Het wordt ook gebruikt in aromatherapie vanwege de aangename geur die het afgeeft wanneer het wordt verwarmd. Bijenwas is een duurzaam alternatief voor synthetische producten en kan bijdragen aan een duurzamere levensstijl.

Gezuiverde Bijenwas: Natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid

Bijenwas, een substantie geproduceerd door honingbijen, is een natuurlijk wonder dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en heilzame eigenschappen. Gezuiverde bijenwas is bijzonder waardevol vanwege de zuiverheid en de vele toepassingen ervan. Hier ontdek je meer over deze opmerkelijke stof.

Wat is gezuiverde bijenwas?

Gezuiverde bijenwas is bijenwas die is gereinigd om onzuiverheden en verontreinigingen te verwijderen. Het wordt verkregen uit bijenkorven, waar het wordt verzameld uit de bijenraten na de honingoogst. Deze was wordt vervolgens gesmolten en gefilterd om alle onzuiverheden zoals stukjes propolis, bijenresten en vuil te verwijderen, waardoor een zuivere was overblijft.

Toepassingen van gezuiverde bijenwas:

 1. Cosmetica en huidverzorging: Gezuiverde bijenwas wordt vaak gebruikt in de formulering van cosmetica en huidverzorgingsproducten. Het fungeert als een natuurlijk verdikkingsmiddel en emulgator, waardoor crèmes, lotions, lippenbalsems en zalven hun gewenste textuur behouden.
 2. Kaarsen: Bijenwaskaarsen zijn populair vanwege hun langzame en schone verbranding, en ze verspreiden een subtiele, aangename geur wanneer ze branden. Gezuiverde bijenwas wordt vaak gebruikt om hoogwaardige kaarsen te maken.
 3. Houtbewerking: Bijenwas kan worden gebruikt om houten oppervlakken te beschermen en te polijsten. Het zorgt voor een mooie glans en een beschermende laag.
 4. Leerbewerking: Bijenwas kan worden gebruikt om leerproducten te conditioneren en waterbestendig te maken.
 5. Zelfgemaakte cosmetica: Mensen gebruiken gezuiverde bijenwas in zelfgemaakte producten zoals lippenbalsem, zeep, lotionbars en zelfs natuurlijke deodorant.
 6. Medische toepassingen: Het wordt soms gebruikt in medicinale zalven en crèmes vanwege zijn hydraterende en beschermende eigenschappen.

Voordelen van gezuiverde bijenwas:

 • Natuurlijk en duurzaam: Gezuiverde bijenwas is volledig natuurlijk en duurzaam. Het wordt gewonnen zonder schade aan bijenkolonies, wat bijdraagt aan de bescherming van bijenpopulaties.
 • Hypoallergeen: Bijenwas veroorzaakt zelden allergische reacties, waardoor het veilig is voor de meeste huidtypes.
 • Langdurige voordelen: Het biedt een langdurige hydratatie en bescherming, waardoor het een geweldige keuze is voor producten die bedoeld zijn om de huid te verzorgen en te beschermen.

Gezuiverde bijenwas is een veelzijdig natuurproduct met een rijke geschiedenis van gebruik in verschillende toepassingen. Of het nu wordt gebruikt in cosmetica, kaarsen, ambachtelijke projecten of medicinale producten, deze zuivere bijenwas blijft een waardevol en geliefd ingrediënt.