• Vanaf €15 Klarna afrekenen mogelijk!
  • Verschillende winkels onder 1 dak!
  • 06 36 36 60 75
  • Ook verzending naar België!
  • Vanaf €15 Klarna afrekenen mogelijk!
  • Verschillende winkels onder 1 dak!
  • 06 36 36 60 75
  • Ook verzending naar België!

UITVERKOCHT! Kortenhoefse bloemenhoning met raat, rauwe honing, raathoning, brokhoning

€ 8,50
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Bloemenhoning met raat, ook wel bekend als honingraathoning, is een bijzondere en pure vorm van honing die wordt geproduceerd door bijen. Honingraathoning wordt verkregen uit de honingraten die bijen bouwen. Deze ronde honingraten bestaan uit zeshoekige cellen, waarin de bijen hun honing opslaan als voedselvoorraad voor hun kolonie.

Het proces van het produceren van honing met raat begint met de bijen die nectar uit bloemen verzamelen. Ze brengen de nectar terug naar de bijenkorf / kamer, waar het wordt omgezet in honing. De bijen verminderen het watergehalte van de nectar door er met hun vleugels over te waaien en het in de honingraatcellen op te slaan. Het proces van het indikken en omzetten van de nectar in honing gebeurt dankzij de enzymen in het speeksel van de bijen.

Als de honing eenmaal is opgeslagen in de honingraatcellen, bedekken de bijen de cellen met een dun laagje bijenwas om ze af te sluiten en te beschermen. Deze waslaag vormt de honingraat. De honing wordt zo bewaard totdat de bijen het nodig hebben als voedsel.

Bijenhouders oogsten de bloemenhoning met raat door de honingraten uit de bijenkorven / kamers te halen en de honing te extraheren. Honingraathoning wordt vaak beschouwd als een van de puurste en meest natuurlijke vormen van honing, omdat het rechtstreeks uit de bijenraat komt zonder enige verwerking of verhitting.

Bloemenhoning met raat heeft meestal een rijke smaak en een heerlijk aroma van bloemen, afhankelijk van de planten waaruit de bijen de nectar verzamelden. Het kan worden genoten op toast, in thee, als zoetstof in recepten of gewoon puur, rechtstreeks uit de honingraat.

Het consumeren van bloemenhoning met raat kan ook extra voordelen bieden, omdat het kleine hoeveelheden bijenwas bevat, die enkele natuurlijke voedingsstoffen en antioxidanten bevatten.

Let op dat mensen die allergisch zijn voor bijensteken, bijenproducten zoals honing en bijenwas moeten vermijden.

Het is altijd aan te raden om honing van betrouwbare bronnen te kopen, bij voorkeur van lokale imkers die de bijen en hun omgeving respecteren en de honing op een duurzame manier oogsten.

Geniet van de honingraathoning, mocht je het proberen!

Inhoud: 450 gram

(100 gram raat afgevuld met 350 gram honing)

De honing kan eventueel opgehaald worden in Kortenhoef.

Als u kiest voor ophalen, zal Monique contact met u opnemen.

Ten minste houdbaar tot eind augustus 2024