• Samenwerken is de sleutel
  • Altijd diverse aanbiedingen
  • 06 36 36 60 75
  • Wij verzenden ook naar België!
  • Met jouw aankoop steun je kleine ondernemers
  • Samenwerken is de sleutel
  • Altijd diverse aanbiedingen
  • 06 36 36 60 75
  • Wij verzenden ook naar België!
  • Met jouw aankoop steun je kleine ondernemers
Biologische Matcha

Biologische Matcha

€ 9,99

Op voorraad
Levertijd: 2-4 dag(en)

Beschrijving

Matcha… dit is het het groene goud, echte slow tea.

De bakermat van Matcha ligt in China, rond het jaar 1000. Pas enkele eeuwen later kwam de Matcha naar Japan. Waar het sinds ruim 800 jaar een bijzondere traditie is geworden.

Deze Matcha komt uit de Japanse gemeente Kirishima in de prefectuur Kagoshima.

Wat is Matcha?

De letterlijke betekenis van Matcha is “poeder thee”, wat is gemaakt van een groene thee soort welke afkomstig is van de theeplant. Het is dus eigenlijk groene thee? Ja, echter bij groene thee wordt de smaak afgegeven door de bladeren en bij Matcha drink je de poeder met water.

Bij Matcha worden de groene thee bladeren, langzaam vermalen tot poeder. De theeplanten die hier voor worden gebruikt groeien in tegenstelling tot de planten die voor de groene thee worden gebruikt, meer in de schaduw. Wat uiteindelijk zorgt voor de rijke volle smaak van matcha.

Vervanging voor koffie?

Wil je graag van de koffieverslaving af? Matcha thee is dan een heel goed alternatief. Het bevat net zoveel cafeïne als koffie. Maar het grote verschil is dat je lichaam de cafeïne langzamer opneemt dan bij koffie, hierdoor ervaar je minder last van de neveneffecten van de koffie zoals een slechte adem, direct hyper worden, hoofdpijn, naar de wc moeten en een korte energie boost, om vervolgens weer snel naar meer koffie te verlangen. Door de langzame afgifte van cafeïne zorgt Matcha thee voor een energie boost gedurende enkele uren lang!

Het bevat bovendien heel veel antioxidanten, aminozuren en vitaminen. Echt goud dus!

Bereidingstips:

Usucha (dunne thee): 2g Matcha op 100ml 75°C water, schuimend opkloppen (W-patroon) naar voorkeur.
Koicha (dikke thee): 4g Matcha op 50ml 75°C water, goed roeren of kloppen (O-patroon).
Latte: Koicha aanvullen met 200ml schuimend opgeklopte warme melk. Eventueel bestrooien met een klein beetje Matcha.
Maar Matcha wordt ook gebruikt in smoothies, ijs, cakes en taarten… Zoek maar eens naar Matcha-recepten op internet en leef je uit!

Een zakje Matcha bevat 30 gram, wat genoeg is voor ca 15 koppen goud.