Bijna alle bedrijven zijn terug van vakantie! Kom shoppen!

  • Vanaf €15 Klarna afrekenen mogelijk!
  • Verschillende winkels onder 1 dak!
  • 06 36 36 60 75
  • Ook verzending naar België!
  • Vanaf €15 Klarna afrekenen mogelijk!
  • Verschillende winkels onder 1 dak!
  • 06 36 36 60 75
  • Ook verzending naar België!

Waarom zou je nu eigenlijk honing bij de imker kopen?

Heb je wel eens een lepeltje honing uit de supermarkt genomen en daarna een lepeltje honing van de imker? Wat een wereld van verschil..... Honing van de imker heeft veel meer smaak en meer diepgang.

Honing van de imker is natuurlijk ook een echt natuurproduct, Als de honingkamers op de kasten staan, dan worden de bijen ABSOLUUT NIET bijgevoerd met suikerwater. Het is pure honing.

Als de honing in de ramen verzegeld is wordt het geoogst, ontzegelt en geslingerd. Daarna blijft het een paar dagen afgesloten staan om te rijpen, dan wordt het afgeschuimd (schuim en evt viezigheden worden zo verwijderd) en kan het in potjes.

Honing uit de supermarkt is over het algemeen honing uit EG en NIET EG landen. Dit betekent dat de honing overal vandaan kan komen, veelal uit China en Zuid-Amerika. Deze honing wordt goedkoop ingekocht in grote hoeveelheden en gemengd tot een product wat altijd hetzelfde smaakt.

Officieel mogen er geen toevoegingen gebruikt worden, maar toch komt het bij goedkope honing voor dat er suikerwater met honing vermengd wordt. China bijvoorbeeld staat erom bekend dat zij suikerwater aan de honing toevoegen.

Verder wordt de honing uit de supermarkt vaak verhit, waardoor de gezonde enzymen die in honing zitten verloren gaan. Daarnaast wordt supermarkthoning gefilterd. Dit zorgt ervoor dat er geen bijenpollen in de supermarkthoning zit.

Imkerhoning wordt gezeefd en niet gefilterd. In imkerhoning zit een klein percentage bijenpollen/stuifmeel. Vandaar dat imkerhoning kan helpen bij hooikoorts.

Stuifmeel bevat verschillende vitamines en mineralen en is daarom ook een gezond onderdeel van de imkerhoning.

Door de enzymen die de bijen aan de honing toevoegen heeft honing een bacterie- en schimmelremmende werking.

Honing op wondjes of brandwonden smeren is trouwens ook een goed idee. Het werkt ontstekingsremmend en gaat de groei van littekenweefsel tegen en versnelt de genezing.

En nee, daar hoef je geen hele dure manuka honing voor te kopen. De concentraties in de Nederlandse imkerhoning zijn lager, maar het werkt echt.

Wat natuurlijk ook een hele bekende is, is dat honing verlichting biedt bij verkoudheid. Verzacht de pijn en heeft een antibacteriele werking.

Ja, imkerhoning is duurder dan supermarkthoning. Maar als je eenmaal imkerhoning hebt geproefd wil je niet anders meer. En naast dat het lekker is, is het dus ook veel gezonder!