• Vanaf €15 kun je nu ook met Klarna afrekenen!
  • Volop Moederdag 2023 tips!
  • 06 36 36 60 75
  • Wij verzenden ook naar België!
  • Vanaf €15 kun je nu ook met Klarna afrekenen!
  • Volop Moederdag 2023 tips!
  • 06 36 36 60 75
  • Wij verzenden ook naar België!

SWIPE!

De ondernemers maken allerlei verschillende producten. Wij hebben deze producten onderverdeeld in categorieën.

Imkerij 't Zod is gelegen in het mooie Kortenhoef (gemeente Wijdemeren). Op een prachtige landelijke locatie leven de bijen op de imkerij een mooi leven.

Dat is dan ook terug te proeven in de honing die hier geproduceerd wordt. De honing is 100% natuurlijk en biologisch. Bovendien is Imkerij 't Zod één van de weinige imkerijen in Nederland die honing met diverse smaken produceert. Zo vind je hier bijvoorbeeld cremehoning met rauwe cacao en honing met gember.

Als je niet zeker weet of dit helemaal jouw smaak is, kun je eerst ook kiezen voor de proefpotjes honing.

Op Imkerij 't Zod worden ook duurzame snijplanken met de hand gebrand. Deze techniek heet pyrografie en is één van de passies van imker Monique.

Naast de gebrande snijplanken en honing, kun je ook propolistinctuur, propoliszalf, bijenwas, bijenwas olie, honingsnoep en lippenbalsem kopen.

De honing van de imker heeft ook vele malen meer goede en gezonde eigenschappen dan de honing uit de supermarkt. De honing bij de imker wordt gezeefd en niet gefilterd, bovendien wordt de honing op de imkerij niet verhit. Zo gaan de beste eigenschappen van de honing dus niet verloren.

Doordat de honing op een imkerij dus niet verhit en gefilterd wordt, blijven de bestanddelen zoals stuifmeel en pollen bewaard in de honing. Hierdoor kan deze honing helpen bij hooikoorts.

Door de enzymen die de bijen aan de honing toevoegen heeft honing een bacterie- en schimmelremmende werking. Honing op wondjes of brandwonden smeren is trouwens ook een goed idee. Het werkt ontstekingsremmend en gaat de groei van littekenweefsel tegen en versnelt de genezing. En nee, daar hoef je geen hele dure manuka honing voor te kopen. De concentraties in de Nederlandse imkerhoning zijn lager, maar het werkt echt.

Wat natuurlijk ook een heel bekend weetje is, is dat honing verlichting biedt bij verkoudheid. Verzacht de pijn en heeft een antibacteriële werking.

Kortom, de voordelen van honing van de imkerij zijn zeker niet te verwaarlozen. Als je echt lekkere honing wil, honing met een positieve uitwerking op je gezondheid, het echte powerfood, dan is de honing uit de supermarkt echt verleden tijd en koop jij je honing enkel nog bij de imker.

Imkerij 't Zod