• Samenwerken is de sleutel
  • Altijd diverse aanbiedingen
  • 06 36 36 60 75
  • Wij verzenden ook naar België!
  • Met jouw aankoop steun je kleine ondernemers
  • Samenwerken is de sleutel
  • Altijd diverse aanbiedingen
  • 06 36 36 60 75
  • Wij verzenden ook naar België!
  • Met jouw aankoop steun je kleine ondernemers

Hoe zet je nu een goed kopje thee met losse thee?

Je wilt natuurlijk niet je thee verknallen en die bittere slok thee in je mond, maar je wilt nou juist wel wat van die heerlijke thee ingrediënten proeven.

Wat is nu dé manier om dit perfecte kopje thee voor elkaar te krijgen?

We gaan het je vertellen!

Allereerst zit er natuurlijk een verschil in het bereiden van de verschillende theeën, heb je groene thee, dan zit hier weer net een andere bereidingswijze aan dan voor zwarte thee.

Zwarte thee

Een lekker kopje zwarte thee zet je met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90C graden.

Doe de thee in een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met de doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.

Groene thee

Bij groene thee is het belangrijk dat je het water na het koken laat afkoelen tot 70-80C graden.

Gebruik je kokend heet water dan zal de groene thee bitter en wrang smaken.

Doe de thee in een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met de doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.

Rooibos thee

Rooibos is eigenlijk een heel gemakkelijke thee om te zetten, want het wordt -ook na lang trekken- niet echt bitter.

Voor het lekkerste kopje rooibos neem je een doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram, per kopje bij een water temperatuur van ongeveer 90C graden. Natuurlijk gebruik je onze handige theezeef hiervoor.

Witte thee

Zet je witte thee dan is het belangrijk dat je het water na het koken laat afkoelen tot 70-80C graden. Gebruik je kokend heet water dan zal de witte thee bitter en wrang smaken.

Doe de thee in een theezeefje en laat het vervolgens ruim 8 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.

Kruidenthee

Kruidenthee, ook bekend als tisanes, komen van verschillende planten, waardoor ook het thee zetten verschilt.

In het algemeen is echter te stellen dat kruidenthee gezet wordt met kokend water (100C graden).

Matcha

Pak een breed kommetje of matcha kom uit de kast (dit is makkelijk om de Matcha in te bereiden, een normale theekop is te smal)

Schep dan 1 klein theelepeltje Matchapoeder in de kom of 2 schepjes met de Matcha bamboe lepel

Voeg een klein scheutje water toe en roer de poeder met een Matcha kloppertje tot een egaal papje

Laat 80-100 ml kokend water afkoelen tot ongeveer 75-80C graden en giet dit in de kom

Gebruik dan het kloppertje om de Matcha te mengen tot er een mooi schuimlaagje op zit. Je doet dit door met het kloppertje stevige M of W bewegingen in de kom te maken.

Dan is je Matcha klaar om te drinken!

Het perfecte kopje thee